Dit kriebelt er

Wanneer ben ik uitgerekend:

Laatste menstruatie: 10 mei 2007
Je bent uitgerekend op: 19 februari 2008 (oma Westra jarig op: 22 februari)
Het sterrenbeeld wordt: Vissen (misschien Waterman?) Zeker weten waterman!

Waterman, spitter spetter spater: lekker in het water!
20 januari – 18 februari

Een Waterman-baby is een vrijbuitertje, een echt kind van deze tijd. Hij houdt van alle mensen, let niet op de verschillen. Een Watermannetje vindt dat iedereen, en met name hijzelf, de ruimte moet krijgen om zijn eigen gangetje te gaan. Hij verdraagt daarom ook geen commando’s. Als je hem bijvoorbeeld wilt verbieden met water te gooien, draag hem dan maar op dat wèl te doen. Hij wil het altijd anders doen dan de rest en “Regels zijn er om omver te gooien”, is zijn levensmotto.

Eigenlijk test de Waterman-baby dan of je meer van de regels dan van hem houdt. “Nee” zal een standaard antwoord worden en dat begint al met niet in de box opgesloten willen worden.

Tips: alternatief speelgoed, iets wat anderen niet hebben, speelgoed waarmee hij uitvindingen kan doen, een speelgoed Harley Davidson met echte lampjes en motorgeluid.

Boogschutter – waterman:
Je treft het met dit kleintje, want net als jij is hij in voor vernieuwing en niet bang om risico’s te nemen. Als jullie samen zijn, kan je omgeving, zeker de oudere generatie, nog wel eens de wenkbrauwen optrekken. Want jullie vormen beslist geen doorsnee ouder en kind. Als je bijvoorbeeld net te laat bij het consultatiebureau komt, neem je toch uitgebreid de tijd omdat je kleintje zich nu eenmaal zelf uit wil kleden. En jij snapt en weet immers heel goed dat hij graag zelfstandig is.

Stier – waterman:
Geen gemakkelijke combinatie. Laten we zeggen dat jullie elkaar veel kunnen leren. Je kindje houdt van nieuwe dingen, spanning en ‘anders dan anders’, terwijl jij gesteld bent op rust en zekerheid. Nou, die zekerheid kun je wel op je buik schrijven, want dit kleintje gooit pardoes alles om als er zich te veel herhalingen voordoen. Jij leert met je kindje nieuwe paden te bewandelen en je kindje heeft jouw geregeld beslist nodig om tot rust te komen.
Visje visje in het water:
18 februari – 20 maart

De Vissen-baby is een zachte, heel gevoelige baby met een enorme fantasie. Luisterend naar muziek zit deze baby heerlijk te dagdromen en verzint het de mooiste verhalen. Een waarschuwing als ‘pas op, of ik stuur de heks op je af!’ neemt een Visje echt serieus en hij zit de rest van de dag angstig te beven in afwachting van het onheil.

De Vissen-baby is ook erg hulpvaardig. De baby voelt het verdriet van een ander zelf ook en staat dan vrijwillig al zijn speelgoed af aan dat zielige vriendje. Een Visje kan dus erg in de war raken door de vele indrukken die hij op een dag opdoet. Het is goed hem af en toe alleen in een hoekje rustig te laten spelen of dagdromen.

Tips: klein kasteeltje met een mooi prinsesje, pianootje of ander muziekinstrumentje, speelgoed dat de fantasie prikkelt. Zwemmen.

Boogschutter – vis:
Jij hebt veel energie, maar te veel beweging en activiteit, maakt dat je gevoelige kindje te veel indrukken op doet. Hij heeft het geregeld nodig om alleen te zijn. Weggestopt in zijn bedje op zijn kamertje heeft hij dan de tijd om al die indrukken te verwerken. Jullie combinatie is sterk gebaseerd op intuïtie. Zijn gevoelige aard gecombineerd met jouw positieve levensinstelling, vormt een goede basis om zelfvertrouwen op te doen.

Stier – vis:
Een gemoedelijke, gezellige en vriendelijke combinatie. Dit kindje komt bij jou in heel vruchtbare bodem terecht. Met zijn neiging tot dagdromen en chaos is hij bij jou aan het goede adres om weer terug te keren in de praktische werkelijkheid. En samen zijn jullie een uiterst creatief duo dat heel kunstzinnige producten kan maken. Tip: plant een boom op zijn geboortedag, dat zal voor jullie in heel jullie leven een bijzonder baken zijn.


WordPress