Ik zie je wel…

door Hilda

Vanmorgen om  11 uur was het dan zo ver: de 20-weken-echo.
We zijn lekker een uurtje langer blijven liggen, ontspannen op en toen naar het ziekenhuis.
Eerst nog even bloed prikken om mijn suiker te meten en toen naar de afdeling gynaecologie.

We hadden een zeer aardige mannelijke gynaecoloog die uitgebreid de tijd voor ons nam. Koude gel op mijn buik en kijken maar. Het is echt ontzettend leuk om eindelijk echt te zien wat ik tot dan alleen maar voelde en Geert alleen maar over hoorde. Daar was ie dan, duidelijk in zicht.

Onderdeeltje voor onderdeeltje werd ons kindje bekeken en goed bevonden. Omtrek romp: oké; hartje: 4 kamers; vaten: 3 stuks, nieren: 2 present; hersens: juiste grootte, geen open rug, waterhoofd of open verhemelte. Alles is zoals te verwachten met 20 weken. De meeste onderdelen zoals de hersentjes en gewicht liepen zelfs een paar dagen voor op schema. Volgens de echo ligt de einddatum nu op 18 februari ipv. de 19e. Top!

Tijdens het vorige bezoek aan de verloskundige bleek ons kindje het al druk te hebben en dat was nu niet anders: het bleef maar bewegen en hij/zij maakte het voor de gynaecoloog niet gemakkelijker. Geert en de gynaecoloog waren het er over eens, deze lastige eigenschap moest wel van de moeder komen.

Aan het eind van het onderzoek wilde de gynaecoloog nog even een mooi plaatje schieten van het hoofdje en profiel. Dat was het moment dat onze gup besloot zich om te draaien, met de rug naar ons toe en te gaan slapen. Weg mogelijkheid voor een fotogeniek moment: en bedankt! Een echte lastpak.

Hieronder staan de foto’s van de echo in het klein. Als je er op klikt vergroot de foto (in een nieuw scherm). De foto’s zijn wel groot (3,2 Mb per stuk).
De eerste 2 zijn misschien een beetje vaag, op de derde zie je mooi de kromming van het ruggegraatje en hoofd en op de laatste een handje en in de oogkas de iris. In die foto ligt ie met z’n rug naar boven, hoofd wat gedraaid. Succes met raad je plaatje… Ik ben vooral blij dat alles er is.
 

Echo 1Echo 2Echo 3Echo 4

Reageer ook:


WordPress