17 weken: horen zien en zwijgen….

door Hilda

17 weken18 cm lang, 190 gram zwaar kan je baby nu ook al ‘zien’ en horen. De oogleden zijn nog dicht, maar toch kan je kind al licht en donker onderscheiden. Een felle lamp (bijvoorbeeld van de zonnebank) kan hij niet echt waarderen.

Als je dacht dat je baby het in je buik heerlijk rustig heeft, dan heb je het mis. Het kloppen van je hart, het geruis van je bloed, het rommelen van je darmen, het is daarbinnen een lawaai van jewelste! Ook geluiden van buitenaf dringen door. Je baby kan behoorlijk schrikken van een hard dichtgeslagen deur of een cd op maximaal volume.

Je baby is nu in staat om hoofd, mond, lippen, armen, vuisten, handen, benen, voeten en tenen te bewegen.

Onder invloed van hormonen worden de banden die je gewrichten op z’n plaats houden soepeler. Dit is nodig om straks een goede doorgang voor de baby te creĆ«ren. Maar pas op, want ook de gewrichten van je polsen en enkels bijvoorbeeld worden soepeler en kunnen dus ook makkelijker verzwikken. Zet de hoge hakken dus liever even in de kast. Worden de gewrichten van je bekken te soepel, dan kan als gevolg daarvan bekkeninstabliteit optreden.

17 weken

Reageer ook:


WordPress