Een grapefruit? (14 wkn)

door Hilda

14 wekenJe bent nu op één derde van je zwangerschap. De gemiddelde zwangerschap duurt 266 dagen, of 280 dagen gerekend vanaf de eerste dag van je laatste periode.

Je baarmoeder blijft groeien. Hetis nu ongeveer zo groot als een grapefruit. De baarmoeder drukt misschien op je blaas dit is een irritant gevoel en zorgt dat je vaker wilt plassen. Ongeboren baby’s drukken op de blaas en de buikspieren.

Wat gaat het snel… je baby is nu al negen centimeter en weegt al zestig gram. De baby oefent zijn spieren nu volop. Hij beweegt zachtjes. Af en toe doet hij zijn mondje open. Op een hele subtiele manier leert hij nu al te slikken en te zuigen. Hij kan zijn vingers en tenen nu vrijuit bewegen, want de zwemvliesjes ertussen zijn verdwenen: weldra verschijnen daar de nageltjes.Zelfs zijn stembanden zijn klaar, al heeft hij daar nu nog niets aan.

Reageer ook:


WordPress