U mag me zoenen als u wilt…

door Hilda

Een drukke week gehad, maar ik wilde toch nog even vertellen over vorige week zondag, 8 juli, Carel’s verjaardag. Omdat we zaterdag een bruiloft hadden (de tweede dat weekend), kwamen wij zondag op zijn verjaardag in plaats van zaterdag. Lonneke zou met ons meerijden omdat de treinen tussen Heerenveen en Leeuwarden niet reden (nog steeds niet hoorde ik, leve de NS!).

Lon arriveerde iets na half twaalf. Na een rondleiding door ons huis nog even een bakje koffie gedronken. Daarna verteld dat ik zwanger ben. Carel kan het straks toch niet voor zich houden :-) . Extra leuk, want Lon wordt anderhalve maand eerder oma, want Jeroen wordt ook vader! Ik kreeg ook wat handige tips, Lon was altijd (kraam)verzorgester.

RinkelkettingEenmaal aangekomen in prachtig Schingen even met Carel mee. Hij had een advertentie uit een catalogus van zo’n zwangerschapsbelletje aan een ketting. Deze was extra mooi omdat ie in een soort houder zit. Prachtig. (morgen foto)

Gelukkig vond ik hem mooi, want na mijn goedkeuring bleek hij al in het atelier klaar te liggen. Alleen nog even op maat maken en ik kon hem om Ik vind hem prachtig, bedankt pa! Toen ik die belletjes voor het eerst zag, zo’n 10 jaar geleden vond ik ze al leuk, maar ja, toen was ik nog niet zwanger. In januari heb ik trouwens ook een hele leuke van Simone gekregen, met sterretjes, dus moet ik ze maar een beetje afwisselen, of Simones belletje in Carel’s houdertje stoppen. Daar denk ik nog ever na.

Het was heerlijk zonnig weer dus we konden lekker de hele middag in de tuin zitten.
Nog even wat extra bier gehaald met Janny (Carel had zaterdag zijn verjaardag al vroeg gevierd) en toen we terug kwamen, waren Cas, Marion met Siep en een vriendje er ook. Frauke en Rinske kwamen er ook net met de fiets aan zetten. De ketting lag nog op tafel en toen Janny met een wijnglas met dubbelfris aankwam (want dat lijkt qua kleur tenminste nog op rosé) voor mij vroeg Lon verschrikt of dat voor mij was. Toen had Marion het natuurlijk snel door: ben je zwanger of zo? Gefeliciteerd meid!

Het feest was compleet: ik heb de hele dag tips gehad en werden er ervaringen gedeeld. Voor Geert was het een beetje veel van het goede, maar ik vond het erg gezellig. Heerlijk al die aandacht toch?

Al met al was het een hele gezellige middag en ik heb er een prachtige ketting aan over gehouden.

Oh ja, kan iemand me vertellen of ik gaffelbitter mag? Het is Noorse gemarineerde haring. Is gemarineerd nog rauw? Denk het haast niet, want rolmops is dat toch ook? Anyway, ik heb er lekker van gegeten, hmmmmm….zalig!

Eén reactie op “U mag me zoenen als u wilt…”

  1. Arne Callenbach schrijft:

    ghehe, arme Geert …. :-P

Reageer ook:


WordPress