Een leeuwtje

door Hilda

Sterrenbeeld Leeuw
22 juli – 22 augustus

leeuwDe Leeuw-baby is ervan overtuigd dat hij van koninklijke bloede is. Als een kleine prins die van nature het middelpunt is vraagt hij dansend, zingend en vertellend alle belangstelling. Maar dansen en zingen alleen is niet genoeg. Hij heeft publiek en applaus nodig. Hoewel hij soms lijkt te roepen :”Ik ben hier en ik ben de grootste!” vraagt hij al spelend eigenlijk: “Hou alsjeblieft van me!”

Een Leeuwtje heeft goedkeuring en liefde nodig en probeert die te krijgen door indruk op zijn omgeving te maken. Laat een Leeuwtje te lang alleen op zijn kamertje en hij zet een keel op van jewelste. Hij kan dan zijn enthousiasme niet kwijt en aan niemand laten zien hoe goed hij is.

Tips: houdt eigenlijk van alle spelletjes. Geef hem gezelschapsspelletjes. Geef hem iets te organiseren of uit te delen. Verkleedpartijtjes met glimmende gewaden en sierraden.

Jij bent boogschutter en je kindje is leeuw

Een prima combinatie, want jullie zijn allebei extravert, spontaan en hebben veel energie. Je kindje vraagt veel aandacht en gelukkig heb jij voldoende vuur en pit om je actief met hem bezig te houden. Jullie hebben wel allebei een behoorlijk sterke wil, waarbij je kleintje luid kan gaan brullen als hij zijn zin niet krijgt. Als jullie af en toe, en om de beurt natuurlijk, je wilskracht even opzij kunnen zetten, dan is dit een heel rijke combinatie. Soms lijkt het of jullie samen voor het geluk zijn geboren!

Jij (Geert) bent stier en je kindje is leeuw

Soms is je baby wat jou betreft te druk: hoewel jullie allebei over veel energie beschikken, gebruik jij die veel gerichter dan je baby. Dit kindje heeft veel van jouw aandacht nodig en is behoorlijk actief. Pas ervoor op dat je zijn beweeglijkheid niet te veel afremt. Trouwens, eigenwijs en halsstarrig zijn jullie allebei: wat dat betreft kan het nog wel eens botsen! Jij hebt daarbij wel de langste adem en niet alleen omdat je ouder bent. Je kindje is namelijk sneller en makkelijker afgeleid dan jij.

Reageer ook:


WordPress