Werktitel: Uk2

door Hilda

Met mijn verjaardag en oud & nieuw feest werd het de meesten wel duidelijk:
Hilda – wijntjes = zwanger.
Het idee begint nu langzaamaan te wennen: half augustus krijgt Casper er dus een broertje of zusje bij. Dus geen drankjes, rauw vlees etc. voor mij maar daarvoor in de plaats: een enorme vermoeidheid en vaak misselijk.
Ik vind het zwaarder dan de eerste keer, maar ik geniet weer van het idee.

echo 8.6 weken.

klik voor een vergroting

En hoewel ik het aan mijn lichaam overduidelijk merk werd het 5  januari voor mij pas een overtuigende werkelijkheid: de eerste echo. Dit keer op de verloskundigenpraktijk in plaats van in het ziekenhuis, wel zo gezellig. En ‘s avonds, zodat Geert geen vrij hoeft te vragen of uit te leggen.

Ze nam er alle tijd voor. Ze zou eerst een uitwendige echo doen, hoewel ze dacht daar niets op te kunnen zien. Maar ze zette het apparaat op mijn buik en voila: een klein kikkervisje dat bewoog!!!! Ik was super opgelucht. Voor het onderzoek moest ze wel over op de inwendige echo. Eierstokken checken, ligging en baarmoeder bekijken: alles oké.
Ik was 8.6 weken zwanger, releasedatum: 11 augustus, dus geen LowLands dit jaar…

Met een big smile gingen we naar huis, dat gevoel is de hele volgende dag gebleven.
Om het “beestje” een naam te geven, hebben we het maar over uk2.

Dus, daar is het dan, echt, levend, reëel.
Het duurt nog even voor ik hem/haar echt zal voelen, maar in mijn hoofd en lichamelijk ben ik al echt echt zwanger.

Reageer ook:


WordPress