Neerleggen en geven

door Hilda

Hee mannetje, je wordt alweer zo groot!
Je heb nu al 6 tandjes (4 boven die nog moeten groeien en twee onder) en je groeit goed.

BabywalkerIn december zei ik dat er wat veranderde, maar vlak daarna werd je ook ziek waardoor je misschien ook wat hangerig was. Maar sinds die tijd heb je alweer heel veel bij geleerd!

Je hebt van Sinterklaas een loopauto gekregen. Papa heeft je voorgedaan hoe je de ballen in het gat kan gooien en dat er dan lampjes gaan branden. Helemaal te gek. Met een grote grijns laat je ons zien hoe goed je dat wel kan!

Ook vind je het leuk om dingetjes ergens uit te pakken en ergens neer te leggen. Dat doe je met grote preciesie. We hebben van Harmke een zak blokjes gekregen, het lijkt wel wat op duplo. Ik heb dat in een metalen emmer gedaan en jij maar er in en er uit halen.

Maar dingen als afstandsbedieningen, laptops en telefoons zijn toch eigenlijk wle het allerleukst! Als ik je verschoon geef ik je een telefoon omdat je anders alle kanten op wurmt. Met een grote lach op je gezicht bekijk je het ding van alle kanten. Af en toe geef je hem aan mij en dan moet ik net doen of ik aan het bellen ben.

Dingen geven is ook iets wat je graag doet. In het begin gaf je het aan ons gezicht wat wel oppassen was, vooral met wat zwaardere dingen. Dan kregen we die dingen plots in een keer in je gezicht gedrukt. Nu heb je door dat we ook handen en een mond hebben. Spulletjes geef je netjes in de hand, waarna je ze wel meteen terug wilt. Ik dank je er netjes voor, maar je zegt nog niets terug.

bijna 1 jaarLepels, speentjes en soepstengels stop je ook graag in onze mond. Als je een koekje hebt dan deel je graag uit. Echt heel lief.

En als ik de kamer binnenloop of je hebt me in de keuken gevonden zeg je iets wat lijkt op maaa of mama. Of tenminste, dat verbeeld ik me. Ik ben zo trots! Je kruipt me dan ook constant achterna, dat kun je echt heel snel en doe je met opgelaten kreten van plezier.

Ja er is best veel veranderd. Binnenkort wordt je al weer 1 jaar. Vanmorgen zag ik even een paar van jouw filmpjes van vlak na de geboorte. Ongelofelijk dat dat kleine hoopje is uitgegroeid tot het ventje wat je nu bent.

Kus, mama

Reageer ook:


WordPress