Casper de padvinder

door Hilda

ScoutingDit weekend is Casper een padvinder.
Ieder jaar helpen Geert en ik mee met de JOTI (Jamboee On The Internet). Geert zorgt met Jelte voor de computers en de techniek en ik voor een internetsite met smoelenboek en een online vragenspel. Zo ook dit jaar. En Casper gaat mee. Dus vrijdag stap ik op het eind van de middag met Casper op de trein naar Franeker. Geert is er al de hele dag. Ik eet bij Carel en Janny en na een uurtje spelen gaat Casper naar bed. Zodat ik nog even naar de scouting kan.

Om ongeveer 11 uur krijg ik een telefoontje van Carel. Ik hoor Casper op de achtergrond huilen en waar heb ik toch dat flesje met melk gelaten? Oeps, ik heb wel een flesje met nog wat diksap en een pakje nutrilon melk op het aanrecht gezet, maar dat niet zo gezegd. Als we een poosje later terug zijn, ligt Casper eindelijk wat te doezelen op Janny’s schoot. Hij is zo verkouden en voelt wat aan z’n oortje,waarschijnlijk doet het zeer. Ik leg hem nog een keertje aan en dan gaat hij gelukkig rustig slapen.

Sack and seatZaterdag gaan we al vroeg naar de scouting. De esta’s, scouts en explorers druppelen naar binnen, sommigen hebben daar in een tent geslapen. Casper geniet van alle aandacht die hij van iedereen krijgt. Want met al die kinderen om hem heen heeft hij niet te klagen!

Hij slaapt in een campingbedje in het materialenhok. Natuurlijk hebben de explorers stokken en touwen nodig als hij nèt ligt,maar gelukkig slaapt hij rustig door. Tijdens de lunch zit hij met behulp van een “sack & seat” (wat handig!) op een echte stoelen eet hij een broodje mee.

Aan het eind van de middag worden Casper en ik door Tineke en Leo opgehaald. Daar eten we en Casper slaapt daar in het bedje waar Nine vroeger ook in lag. Geert is ’s nachts pas laat terug want hij doet nog mee met een speurtocht.

Casper de bouwerDe volgende morgen is Casper al om zeven uur wakker. Ik ga met hem naar beneden en nen poosje komen Tineke en later Leo Geert ook beneden. Geert gaat weer naar dscouting en wij zullen er om twaalf uur ook zijn. Dat geeft Casper nog even tijd om het rustig aan te doen, wat te spelen met opa en oma en een tukkie te doen.

Om twaalf uur wordt ik gebracht en we krijgen een multi-tool als bedankje. Leuk! Na het opruimen rijden we met een auto vol computeronderdelen weer naar huis. Hèhè. Caspers eerste weekend bij de scouting zit er op. Ik ben benieuwd of hij nog eens een echte padvinder wordt. Op z’n luiertas zit al heel lang een badge “born te be ascout”. We zullen zien.

Reageer ook:


WordPress