Dag schat,

door Hilda

Dag gek lief kereltje van me, tijd om bij te houden hoe het met je gaat.

Casper op de grondJe bent nu bijna acht maanden en sinds je zevende maand kruip je vrolijk rond.
In de eerste instantie kom je vooruit door met je beentjes te kruipen en je gestrekte armpjes omstebeurt naar voren te schuiven. Maar je doet het nu steeds meer met je ellebogen en van de week zelfs een paar “stapjes” op handen en knieën.

We hebben alle papieren en andere zaken onder de salontafel verwijderd, de afstandsbedieningen in een mandje en er wat speelgoed neergelegd. Want je trok alles er uit en als het papier was, at je het ook nog op!

Je bent gek op telefoons, afstandsbedieningen, toetsenborden en snoeren, kortom: alles waar je eigenlijk van af moet blijven. We hadden nog een afstandsbediening over, daar hebben we de batterijen uitgehaald en die is nu voor jou. Maar op de een of andere manier voel je haarfijn aan dat die toch anders is en als je de kans krijgt pak je liever “die echte”.

Als we je neerzetten en je vind het wel leuk, bijvoorbeeld in badje, dan kun je best een poosje blijven zitten. Maar meestal rol je weer snel op je buik om ergens heen te kruipen, dat is toch interessanter. Vanaf vorige week draai je je kont soms zo ver dat ik denk, nu gaat hij uit zich zelf zitten, maar je zet het nog niet door. Maar ik verwacht dat dit ook niet lang meer zal duren.

Lekker zittenLaatst dachten we dat je tandjes er door zouden komen. Je was erg hangerig en zelfs wat koortsig en erg verdrietig. Ik heb je twee dagen thuis gehouden. Ook had je hele dunne poepluiers en luieruitslag. Eten ging er, behalve borstvoeding, ook niet in. Gelukkig was dit na een week weer voorbij. Maar tanden: ho maar!

Je bent nog steeds supervrolijk. Je brabbelt en kraait wat af, vooral als je merkt dat je daardoor aandacht krijgt. Want daar doe je alles voor. Meestal speel je zoet in de box, maar soms, als je te weinig aandacht krijgt, wordt je chagrijnig en ga je jengelen. Gelukkig is dat niet zo vaak.

Je eet lekker: ‘s morgens en ’s middag gepureerd fruit, tussen de middag een broodje met appelstroop of pastei en melk en ’s avonds een groentehap. Je smult er van! Alleen de diksap vind je niet lekker, maar ik vermoed dat ik even een ander smaakje moet halen want op de opvang heb je wel al diksap gedronken. Soms, als ik zelf iets maak, vind je het minder geslaagd, misschien is het dan wat te grof. Maar worteltjes, broccoli en tomaat gaan er in als koek! Je krijgt bij het opstaan en slapen gaan nog lekker de borst. Daar genieten we beiden van.

Casper in badEn je wordt een echte waterrat! In badje vind je te gek. Je zit op je kont of op handen en knieën in bad en spat alles er onder. De hele tafel en zelfs de keukenvloer is kletsnat. In het begin vond je dat water in je gezicht nog wat eng, maar dat is nu ook helemaal over.

Je daarna aankleden is een hele toer want je rolt liever op je buik dan dat je op je rug blijft liggen. Soms zijn we echt aan het worstelen! Afleiden helpt maar heel even.

Ook gaan we één keer per week naar het zwembad in Nijeveen, maar daar vertel ik je nog uitgebreid over.

En gisteren deed je weer iets nieuws: je steekt je hand op als iemand naar je zwaait! Volgens mij was je er zelf ook een beetje everbaasd over. Ik loop nu trots tegen iedereen te vertellen: mijn kind kan zwaaien! Tja, het is wel duidelijk: ik ben net zo erg als al die andere ouders, er is niets meer aan te doen….

Nou lieverd, tot zover weer een update. We zijn helemaal gek op je en genieten weer elke dag van je gekke capriolen.

Kus,
Mama

Reageer ook:


WordPress