Manneke Pis

door Hilda

Geert mocht laatst voor z’n werk naar een “bootcamp” in Brussel, compleet met hotelovernachting. Toen hij dat vertelde riep ik vrolijk: mooi, misschien kunnen Casper en ik wel mee! Dat kon zowaar geregeld worden. Dus ik Nynke gevraagd of ze ook een dagje naar Brussel kwam. En Nynke is daar altijd wel voor in.

En zo loop ik dus samen met Nynke en Casper in de kinderwagen door Brussel. Ik weet niet hoe Caspers hersentjes al die kinderkopjes doorstaan,want jeetje wat schudt die kinderwagen. We hebben niet echt een plan en dat blijkt. We lopen een beetje rond en we zien wel. We drinken thee op een terrasje en eten tapas bij een visboer. Deze heeft een bar buiten de winkel staan met een grillplaat en een frituur en met een aantal andere Brusselaren genieten we van onze vishapjes. Aangezien ik Casper net op een bankje gevoed heb (heel discreet zegt Nynke) permitteer ik me een glaasje witte wijn.

Manneke PisUiteraard gaan we ook even langs Manneke Pis. Die verschilt niet zoveel van maat met Casper. Op dat moment krijg ik een sms-je van Tineke: hoe het is in Brussel. Ik meld dat die van Casper groter is en kort daarop krijg ik een berichtje met de vraag van wie hij dat toch kan hebben, haha!

Tegenover Manneke Pis is een leuk terrasje en jawel: zodra ons drinken er is begint het te regenen. Ik loop met een fris en een bier naar binnen om een plekje te zoeken en Nynke doet net of ze moeder is en loop met Casper naar binnen.

Als laatste gaan we eten bij een lekker Ethiopisch restaurant wat Nynke nog kent. Maar het is erg warm binnen en Casper kan niet slapen: hij huilt. Ik kijk verontschuldigend naar een stel die opkijkt wat er toch allemaal gebeurt. Dan maar eten met Casper op de arm. Nynke voert me af en toe een hapje. Het gaat op zich wel, maar uit eten is toch gemakkelijker zonder kindje.

Maar zoals Nynke zegt: Casper gedraagt zich voorde rest voorbeeldig! Ze is een trotse tante. Al met al was Caspers eerste uitstapje naar het buitenland een groot succes en erg gezellig.

Reageer ook:


WordPress