Slaap kindje slaap…

door Hilda

Zie hier Casper’s jongste aanwinst: een nieuw ledikantje van oma:

Caspers’ nieuwe ledikantje

Toen ik zwanger was heb ik markplaats helemaal afgesneupt op zoek naar leuke meubeltjes voor de kinderkamer. Zonder resultaat. Ik werd er benauwd van. Ik had serieus last van kinderkamerstress. Ik wilde meubeltjes hebben die bij het huis pasten, een tikje nostalgisch maar wel fris.

De oplossing leek dichter bij: ik vond tweede kerstdag een kastje op de rommelmarkt in Leeuwarden. Deze heb ik helemaal opgeknapt: hogere poten er onder, groter blad er op gemaakt, zijpanele er tegen om de diepte van het blad te compernseren, alles schuren, verven en andere grepen er op. Het resultaat was verbluffend. Onze buren bleken een grenen meidenkastje over te hebben. Deze heb ik ook geschilderd en er dezelfde grepen op gezet.

Meubeltjes voor de kinderkamer

In de kringloopwinkel vond ik een schattig ledikantje. Deze was wel beschadigd, maar ook die zou ik wel opknappen en schilderen. Daar ben ik echter niet aan toe gekomen. Dat maakte ook niet zo veel uit omdat Casper de eerste tijd toch in een wiegje zou slapen.

Tineke wilde ook graag iets geven voor Casper. Lia had een box gekregen, maar deze kregen wij weer van Lia. Van Carel en Janny kregen we een Stokke stoel en rode loopauto. We konden verder niet zo veel bedenken. Toen opperde ze een ledikantje. En ik dacht: eigenlijk ben ik ook gek dat ik die wil opknappen als ik een nieuwe kan krijgen. Ik was wel even uitgeklust.

Maar een leuk ledikantje vinden viel niet mee. De meesten vond ik niet mooi: te massief en van MDF. En ik wilde er wel eentje die minstens zo mooi of mooier is dan mijn “opknappertje”. Uiteindelijk vonden we er 1 van smeedijzer bij Babyshop Jeanette, hier in Meppel. Omdat hij van metaal is, is hij minder massief dan de andere bedjes. We konden hem meteen meenemen. Thuis hebben we hem in elkaar gezet en hij staat prachtig op Casper’s kamertje. Ik heb een rood en een blauw dekentje en 2 stofjes gekocht op de markt (rood met witte stipjes en lichtblauw met witte stipjes). Hier ga ik lakentjes van naaien (help).

Nu slaapt Casper ‘s nacht nog lekker bij ons. Ik vind het nog te fijn om hem bij ons te hebben en het is ‘s morgens erg gemakkelijk met voeden. Maar hij heeft al een paar keer zijn ochtend dutje in zijn nieuwe bed gedaan. Het is wel een heel klein mannetje in een groot bed. Maar op die manier kan ik wel op onze slaapkamer zonder hem wakker te maken. En zo kunnen we er beiden vast aan wennen. En de mobiel met spookjes, die er boven hangt, vindt hij prachtig.

Een klein mannetje in een groot bed

Reageer ook:


WordPress