Hé mannetje, wat gaat dat snel…

door Hilda

Hé ventje, het is tijd voor een update.
Je bent nu 19 weken oftewel een dikke 4 maand oud.

Casper met een doekje op zijn hoofdJe ligt nu in de box en kletst honderd uit. Ik weet niet helemaal zeker of je het er nog mee eens bent maar je huilt in ieder geval nog niet. Maar dat zal niet zo lang meer  duren.
Even je speentje er ingedaan.

Al draaiend en wurmend draai je al de hele box door. Gisteren had Geert je op je rug in de box gelegd en toen hij even later terug kwam lag je lekker op je buik. Als we je op je buik op de grond leggen, zit je heerlijk om je heen te koekeloeren. Ook gooi je je kont in de lucht en maak je met je beentjes kruipbewegingen. Je armpjes werken nog niet zo mee, maar als je je even boos maakt, schuif je toch zo een heel stuk naar voren.

Je favoriete spelletje is gaan staan. Als je ons ziet lach je, steek je je handjes al uit en doe je je beentjes alvast een beetje omhoog. Dan moeten we je aan je handjes omhoog trekken tot je zit en dan ga je (met onze hulp) rechtop staan. Dit kun je al helemaal zelf als we jou in evenwicht houden. Soms staan we samen te dansen, jij op tafel, al swingend en wiebelend. Hier begon je trouwens al heel vroeg mee, volgens mij al met zo’n 2 maand. Je bent heel erg sterk.
Op schoot mag je ook graag recht op zitten.

Casper op de buikAls papa je hoog inde lucht laat vliegen dan heb je ook veel plezier. Wel oppassen dat je hem er niet helemaal onder kwijlt, wat een water komt er uit dat bekkie van je! Het nieuwste spelletje is nu paardje rijden op mijn knie. Eigenlijk vind je alles leuk waarmee je aandacht krijgt. Gelukkig ben je ook heel tevreden in de box of in de kinderwagen.

Verder klets je, als je het naar je zin hebt, honderd uit. Dat begint als je wakker wordt. Vanmorgen kleedde ik je aan en toen gilde je van plezier. Je bent een heel vrolijk kereltje die voor iedereen wel een lach over heeft. Ik ben helemaal verliefd op die stralende tandeloze lach van je (en met mij meer mensen).

Ook vind je leuk om van alles te voelen met je handjes maar ook met je mond. Alles wordt er in gestoken en gevoeld. Laatst zat je weer eens op mijn vinger te kauwen, en hoewel je nog geen tanden hebt, heb je best scherpe kaken waarmee je flink hard kan kauwen! Dat doen we dus niet te vaak.

Inmiddels heb je het voor elkaar, je zit lekker bij papa op schoot te spelen. Gisteren zag ik weer wat foto’s van je van toen je net geboren was (Simone’s weblog). Wat een verschil, ongelofelijk! Het is geweldig om te zien hoe je elke dag weer groeit en er weer wat bij leert.

Reageer ook:


WordPress