Groeien en prikken

door Hilda

KinderartsVandaag is ons ventje weer naar het consultatiebureau geweest. Jammer genoeg kon Geert niet mee omdat hij een presentatie had. Volgende keer dan maar.
Ik had mijn mama-dag dus we hebben het vandaag lekker rustig aan gedaan. Ik heb ons pas laat aangekleed en Casper heeft lekker een poos gespeeld en geslapen.

Ik begin al een volleerde moeder te worden en alsof ik het al jaren doe meld ik me en kleed Casper uit. Hij is net in badje geweest en nog diep in slaap. Langzaam wordt hij wakker als ik hem uit kleed.

Meten en wegen: Casper is nu 5370 gram en 58 cm lang. En daarmee groeit hij goed! Hij is niet zo groot, maar dat zijn we ook niet. Zolang de curve maar een stijgende lijn vertoond en dat doet ie. Daarmee is mijn grootste zorg weggehaald: Casper krijgt genoeg te eten, halleluja! Hier staat zijn groeicurve.

De arts luistert naar zijn hartje en longetjes en alles wordt weer goedgekeurd. We moeten Casper een paar keer per dag op zijn buikje leggen om zijn nekspieren te oefenen. Oke, gaan we doen.

En dan komt weer ons favoriete deel: de vaccinaties. De eerste gaat goed, Casper huilt ongeveer 5 seconden en lacht zelfs naar de arts als hij van de schrik bekomen is, de charmeur.
De tweede prik is een ander verhaal. De arts waarschuwde al dat de tweede prik vaak wat vervelender is omdat de vloeistof wat dikker is. En ja hoor, dikke tranen. Mijn arme mannetje. In de kleedruimte geef ik hem wat voeding als troost. Ik krijg er zelfs een kopje thee bij. Maar Casper is overstuur en hoeft niet zoveel te drinken. Na een poosje troosten leg ik hem op het aankleedkussen en daar kalmeert hij eindelijk. Nog voordat ik hem in de Maxi Cosi doe valt hij in slaap. En hij slaapt vanmiddag lekker door.

Aan het eind van de middag wordt hij onrustig. Hij huilt en huilt en ik kan niets anders doen dan hem dicht tegen me aan houden. Na een poos valt hij tegen mijn borst in slaap. Zo liggen we een poos op de bank. Af en toe wordt hij weer wakker en moet hij huilen. Het is zo zielig, ik kan niet meer voor hem doen dan dicht bij me houden. Op een gegeven moment leg ik hem in de wandelwagen.  Daar slaap hij verder. Af en toe huilt hij even in zijn slaap maar hij wordt er niet meer wakker van. Als Geert thuis komt leggen we hem samen in zijn wiegje. Nu slaapt hij gelukkig rustig door.
Hopelijk is hij morgen weer zijn eigen vrolijke ventje…

Volgende keer: 3 juli om 16 uur.

Reageer ook:


WordPress