Moederdag

door Hilda

Gisteren was mijn eerste moederdag. Ik had de hele week al lopen hinten over ontbijt op bed. En het heeft gewerkt! Nadat ik Casper had gevoed en we nog een poosje gelegen hadden ging Geert naar beneden om “even te plassen”. Ik hoorde al wat gerinkel beneden. Maar, zoals het een echte moeder betaamt,  heb ik me nog een keertje omgedraaid en deed ik alsof ik nog sliep. Even later kwam Geert weer naar boven met een kopje thee, een bolletje met kaas en één met ham en een stukje suikerbrood. Hmmmm, mijn eerste ontbijtje in jaren. Echt moederdag.

Moederdagcadeau’s Middags kwamen de opa’s en oma’s terug van hun gezamenlijke vakantie naar Ierland. En, zoals ik al verwacht had, kwamen ze op de terugweg even langs. Inmiddels waren Arne, Mieke en Henk ook gekomen, dus het werd een gezellige boel in de tuin, waar het tegen de 30 graden was. Gelukkig had ik zaterdag van Geert ook een moederdagcadeau gekregen: een nieuwe parasol, dus daar konden we lekker onder zitten.

Voor de oma’s had ik van de week al een voetafdrukje gemaakt  met eigen gemengde grijze vingerver. Deze had ik in een mooi klein lijstje gedaan. Prima cadeautje wat goed werd ontvangen. Uiteraard staat er ook eentje bij ons op de schouw.

Maar het mooiste cadeautje stond vanaf woensdag al klaar om uitgepakt te worden: op de opvang hadden ze een klein flesje versierd met groene handafdrukjes van Casper. In de fles zat een gedichtje. Ik ben er echt super blij mee! Een echt moederdag cadeautje. Ik hoop dat er nog vele volgen. Deze blijft in ieder geval een poosje op de schouw staan en als het tijd wordt om hem op te ruimen zorg ik dat ik een doos heb waar ik al zijn leuke, lieve en mooie werkjes in kan bewaren…

Reageer ook:


WordPress