Auwaaa, dat prikt!

door Hilda

Casper op het aankleedkussenMaandag 14 april moest Casper weer naar het consultatiebureau.
Dit keer was ik een volleerde moeder: Casper uitkleden, wegen, meten en in de handdoek naar de wijkverpleegkundige. Casper is nu 4725 gram, 54 cm lang en zijn hoofd heeft een omtrek van 39,5.

De verpleegkundige onderzocht Casper. Met klikgeluidjes probeerde ze zijn aandacht te trekken om te kijken of hij haar wel van links naar rechts volgde. Dat spelletje kennen we wel, alleen was Casper zo geïnteresseerd in de TL-lampen dat hij weinig zin had haar aan te kijken, laat staan te volgen. Met een hand boven zijn hoofdje lukte het uiteindelijk toch.

Ook op z’n buik liggen op het kussen is gewoonweg niet zijn favoriete hobby. Als hij op mijn buik ligt kan hij zijn hoofd helemaal optillen, dat kon hij al vrij snel. Ook over mijn schouder houdt hij zijn koppie al een mooie tijd recht overeind. Alleen op zo’n stom kussen, dat vindt ie meestal maar niets. Dat kan ik me ook wel voorstellen.

Wat ik al vermoedde blijkt ook zo te zijn: Casper is wat aan de kleine kant. Op deze pagina heb ik zijn groeicurve neergezet. Deze zal ik voortaan ook bij gaan houden. Het zijn gemiddelden: Casper valt nog wel binnen deze normen, maar hij zit aan de onderkant en zijn curve is niet in het zelfde tempo omhoog gegaan als je zou verwachten.

Vooralsnog geen reden tot paniek, maar ik merk dat het zaadje is gepland. Ik loop me toch een beetje zorgen te maken over de voeding. Eet hij wel genoeg? Eet ik wel genoeg? Ik heb besloten om me nog strenger te houden aan een ontbijt-lunch-avondeten ritme. Mijn leven wordt steeds regelmatiger.

Als laatste kwam datgene wat  het minst leuk is: de eerste vaccinatie. Hij kreeg het DKTP-vaccin dat beschermt tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio en een vaccin tegen pneumokokken.

TujababyWe hadden ons al helemaal voorbereid: ik was zaterdag al begonnen met een kuurtje ter voorbereiding op de vaccinatie: “Tujababy druppels van VSM versnelt het herstel na vaccinatie. Het helpt de weerstand te verhogen en verzacht de gevolgen van vaccinaties, zoals het zich niet lekker voelen, huilen en een gewijzigd slaapritme.” Ideaal! Daarnaast had ik koortsverlagende zetpillen in huis gehaald.

Uiteraard moest Casper heel hard huilen toen hij in beide bovenbeentjes een prik kreeg. Ik lachte dapper en zei dat het goed voor zijn longetjes was. In gedachten sloeg ik de verpleegkundige tegen de vlakte. Gelukkig kon ik hem snel oppakken en troosten. Dat, samen met de hulp van het beste hulpmiddel ter wereld, een speentje, kwam hij gelukkig heel snel tot rust. Hij viel eigenlijk al heel snel in een diepe slaap.

Casper is de rest van de dag goed doorgekomen. Hij heeft veel geslapen en liet af en toe een zacht klagelijk huiltje horen. Ik had die dag expres geen afspraken en heb het zo rustig mogelijk voor hem gemaakt. Dat is gelukt. Hopen dat het de volgende keer ook meevalt. Dat is 22 mei alweer. Dan gaat Geert waarschijnlijk ook even mee.

Reageer ook:


WordPress