Bi bo babymassage

door Hilda

Vrijdagmiddag was het dan zover: Casper inpakken, handdoeken, zeiltje, hydrofiele doeken en babyolie mee, op naar de babymassage!

Tijdens de open avond in het ziekenhuis spraken we fysiotherapeut en haptonoom Wilja Westerhof uit Oosteinde. Zij geeft individuele sessies babymassage volgens de Shantala-methode en dat sprak ons wel aan. Zij vertelde dat ze een instructie babymassage meestal in twee sessies deed. En dus heb ik haar twee weken geleden opgebeld en een afspraak gemaakt.

We werden ontvangen in een aparte ruimte in haar boerderij. Een prettige lichte ruimte waar ze twee matrassen voor ons met de rug omhoog tegen de bank had klaar gelegd. Casper lag nog lekker te slapen in de Maxi-Cosi, dus dat gaf haar mooi even de tijd om het ons voor te doen op een babypop. Ze waarschuwde ons van te voren dat de meeste kindjes in het begin erg moeten wennen aan al de nieuwe prikkels van een massage en dat we daarom niet vreemd moesten opkijken als Casper na vijf minuten al begon te huilen. Tien minuten zou al heel mooi zijn en als je als ouder twintig minuten kan masseren dan is dat prachtig. Casper werd netjes wakker toen ze zo’n beetje klaar was met uitleggen (wat een kind!) dus we konden beginnen.

Geert ging er lekker voor zitten met het zeiltje en de handdoeken tussen de benen. Casper uitkleden, hydrofiele doeken in de aanslag (mocht ie gaan plassen) en beginnen maar!

Babymassage
Babymassage
Babymassage

  Klik op een foto
   voor een vergroting….

Eerst zijn buikje, vervolgens via de armpjes naar zijn handjes en dan wee via zijn buikje naar de liesjes, beentjes en voetjes. Casper vond het heerlijk. Hij keek af en toe heel verbaasd en je zag hem alles incasseren. Ontzettend leuk om te zien. Al met al zijn we een dik half uur bezig geweest. Misschien scheelt het dat we hem na het badje ook zelf al eens gemasseerd hadden en bij het verschonen raak ik hem sowieso graag aan. Hij heeft trouwens 2 keer geplast, maar Geert was er op tijd bij met een doek (helaas… :-) )

De afgelopen 3 avonden hebben we Casper mee naar boven genomen en hem gemasseerd voordat we hem in de wieg legden. Het is een prachtige afsluiter van de dag: tijdens het masseren valt de schemer in en met gedempt licht en zachtjes pratend wordt alles steeds rustiger om hem heen. De eerste avond hadden we er even niet aan gedacht dat hij honger krijgt van de massage maar at weten we nu ook. We proberen er een bedritueel van te maken: lichten zacht, masseren, nog even voeden en dan slapen. Ik vind het heerlijk om zijn hele lijfje aan te raken. En hoewel het nog even een beetje wennen is, ligt hij nu heerlijk rustig in zijn wiegje te slapen. Ik kan het iedere jonge ouder aanraden…

Linkjes:
Instructie babymassage
Site van Wilja Westerhof

Reageer ook:


WordPress