Naar het consultatiebureau

door Hilda

Afgelopen donderdag zijn Casper en ik voor het eerst naar het consultatiebureau geweest. We hadden een afspraak om 10 uur en we moesten er een paar minuten van te voren zijn. Dus luiertas (pampers speentje etc, en omslagdoek) mee en Casper in de Maxi-Cosi. Het consultatie bureau zit hier vlak bij, zo’n beetje naast Geerts’ werk. Eenmaal aangekomen moest ik Casper uitkleden op één van de  aankleedkussens. Er werd ook een baby van een paar maanden uitgekleed. Tjonge wat was die groot naast Casper! Vervolgens luiertje uit en Casper meten en wegen: 4114 gram (344 gram gegroeid sinds week 2) en 53 cm. lang.

Casper op het aankleedkussenMeteen daarop kon ik door naar de kinderarts. Daar werd Casper op een kussen gelegd en onderzocht: hartje en ademhaling luisteren, oogjes en reacties bekijken. Casper was goed wakker en volgde haar met belangstelling. Zij was daar wel een beetje verbaasd over. Ze zei dat Casper voor zijn leeftijd erg wakker en helder was, dat je dat meestal bij iets oudere baby’s zag. Ook ontspande hij zijn knuistjes al en reikte hij naar zijn speentje, iets wat ook al vrij snel was, zei ze. Ik was zo trots als een pauw.

Het ontstoken oogje (linker oogje vanaf de geboorte) was normaal, gewoon blijven reinigen met een nat watje. Ik was nog bang dat Casper te veel op één kant lag (voorkeurshouding). Ik probeer wel eens zijn hoofdje te draaien in zijn slaap, maar hij doet toch lekker wat hij zelf wil, dat helpt dus wel een hele minuut! Ook het wiegje draaien heeft niet altijd even veel effect. Maar volgens de arts was zij hoofdje verder niet scheef of zo. Desnoods kon ik een opgerolde hydrofiele luier aan een kant van z’n hoofdje leggen, onder de hoes.

Zo’n controle duurt maar 15 minuten, dus we stonden zo weer in de kleedruimte. De volgende afspraak is 14 april om 9 uur. Tijdens het aankleden waren er nog2 andere moeders bijgekomen. Zij verbaasden zich er over hoe klein Casper is. Hun kinderen waren alweer wat groter, waarschijnlijk vergeet je toch snel hoe klein zo’n hummeltje in het begin is. Van genieten dus!

Vol trots vertelde ik Geert hoe goed onze zoon het doet en dat het dus “echt een bijzonder kind is!”. Gisteren hoorde ik Geert heel nuchter zeggen: “Volgens mij verzint zo’n arts altijd wel iets positiefs voor de ouders. Dat is zo’n trucje van ze.” Dat zal best, maar ik ben liever naïef en denk dat onze zoon de beste is van allemaal!

2 reacties op “Naar het consultatiebureau”

 1. lieneke schrijft:

  lieve hilda , geloof mij nu maar ,jullie hebben ook een héél bijzonder kind. dus trots mag je best zijn, (dat zij we allemaal). Het feit dat je het inderdaad snel vergeet hoe klein ze zijn, is waar (helaas). dus geniet er maar zeker van.

 2. tineke schrijft:

  De foto van Casper bij het verhaal over het bezoek aan het consultatiebureau past er prachtig bij: je beschrijft hoe helder Casper is, bijzonder zelfs, volgens de dokter. Nou dat zie je toch op de foto: volgens mij leest hij jouw tekst al gewoon mee.
  Liefs,
  Tineke
  Trotse oma !!!

Reageer ook:


WordPress