28 weken

door Hilda

28 weken liggingDe baby:
Ongeveer 33 cm lang en ruim 1 kilo.
Vanaf nu begint de baby onderhuids vet te krijgen. Is hij nu nog erg mager om te zien, de komende weken verandert dat en krijgt hij langzaam maar zeker een vetlaagje.Ook de botten van de baby beginnen te veranderen. Tot nu toe was het vooral kraakbeen, maar dit begint nu langzaam te verbenen en sterker te worden.

Vanaf nu groeit de baby gemiddeld met 200 gram per week.

Vanaf 28 weken heet een geboorte een premature geboorte. Nog steeds een geboorte met heel veel risico’s, maar de kansen voor de baby stijgen nu snel. Het hoeft niet gezegd te worden dat het veel beter is als de baby nog minimaal 9 weken bij je blijft.

Jij:
Het kan nu zwaar beginnen te worden, vooral als je hele dagen werkt en zwaar lichamelijk werk hebt kan je wat extra klachten krijgen.Harde buiken komen in deze periode voor. Een harde buik kenmerkt zich door het heel hard worden van je baarmoeder, maar het doet geen pijn (of een heel klein beetje). Een paar keer per dag een harde buik is heel normaal, maar heb je ze meerdere keren per uur, dan is dit echt een teken van lichaam dat je te druk bent. Heb je harde buiken en vertrouw je het niet, ga dan even rustig liggen. Leg een warmwaterzak tegen je buik aan en blijf een half uurtje liggen, als de harde buiken dan afnemen, dan is het goed. Blijven ze gewoon doorgaan, neem dan contact op met je verloskundige of arts.

28 weken

Reageer ook:


WordPress