Archief voor oktober 2008

Casper de padvinder

woensdag, 22 oktober 2008

ScoutingDit weekend is Casper een padvinder.
Ieder jaar helpen Geert en ik mee met de JOTI (Jamboee On The Internet). Geert zorgt met Jelte voor de computers en de techniek en ik voor een internetsite met smoelenboek en een online vragenspel. Zo ook dit jaar. En Casper gaat mee. Dus vrijdag stap ik op het eind van de middag met Casper op de trein naar Franeker. Geert is er al de hele dag. Ik eet bij Carel en Janny en na een uurtje spelen gaat Casper naar bed. Zodat ik nog even naar de scouting kan.

Om ongeveer 11 uur krijg ik een telefoontje van Carel. Ik hoor Casper op de achtergrond huilen en waar heb ik toch dat flesje met melk gelaten? Oeps, ik heb wel een flesje met nog wat diksap en een pakje nutrilon melk op het aanrecht gezet, maar dat niet zo gezegd. Als we een poosje later terug zijn, ligt Casper eindelijk wat te doezelen op Janny’s schoot. Hij is zo verkouden en voelt wat aan z’n oortje,waarschijnlijk doet het zeer. Ik leg hem nog een keertje aan en dan gaat hij gelukkig rustig slapen.

Sack and seatZaterdag gaan we al vroeg naar de scouting. De esta’s, scouts en explorers druppelen naar binnen, sommigen hebben daar in een tent geslapen. Casper geniet van alle aandacht die hij van iedereen krijgt. Want met al die kinderen om hem heen heeft hij niet te klagen!

Hij slaapt in een campingbedje in het materialenhok. Natuurlijk hebben de explorers stokken en touwen nodig als hij nèt ligt,maar gelukkig slaapt hij rustig door. Tijdens de lunch zit hij met behulp van een “sack & seat” (wat handig!) op een echte stoelen eet hij een broodje mee.

Aan het eind van de middag worden Casper en ik door Tineke en Leo opgehaald. Daar eten we en Casper slaapt daar in het bedje waar Nine vroeger ook in lag. Geert is ’s nachts pas laat terug want hij doet nog mee met een speurtocht.

Casper de bouwerDe volgende morgen is Casper al om zeven uur wakker. Ik ga met hem naar beneden en nen poosje komen Tineke en later Leo Geert ook beneden. Geert gaat weer naar dscouting en wij zullen er om twaalf uur ook zijn. Dat geeft Casper nog even tijd om het rustig aan te doen, wat te spelen met opa en oma en een tukkie te doen.

Om twaalf uur wordt ik gebracht en we krijgen een multi-tool als bedankje. Leuk! Na het opruimen rijden we met een auto vol computeronderdelen weer naar huis. Hèhè. Caspers eerste weekend bij de scouting zit er op. Ik ben benieuwd of hij nog eens een echte padvinder wordt. Op z’n luiertas zit al heel lang een badge “born te be ascout”. We zullen zien.

Dag schat,

woensdag, 15 oktober 2008

Dag gek lief kereltje van me, tijd om bij te houden hoe het met je gaat.

Casper op de grondJe bent nu bijna acht maanden en sinds je zevende maand kruip je vrolijk rond.
In de eerste instantie kom je vooruit door met je beentjes te kruipen en je gestrekte armpjes omstebeurt naar voren te schuiven. Maar je doet het nu steeds meer met je ellebogen en van de week zelfs een paar “stapjes” op handen en knieën.

We hebben alle papieren en andere zaken onder de salontafel verwijderd, de afstandsbedieningen in een mandje en er wat speelgoed neergelegd. Want je trok alles er uit en als het papier was, at je het ook nog op!

Je bent gek op telefoons, afstandsbedieningen, toetsenborden en snoeren, kortom: alles waar je eigenlijk van af moet blijven. We hadden nog een afstandsbediening over, daar hebben we de batterijen uitgehaald en die is nu voor jou. Maar op de een of andere manier voel je haarfijn aan dat die toch anders is en als je de kans krijgt pak je liever “die echte”.

Als we je neerzetten en je vind het wel leuk, bijvoorbeeld in badje, dan kun je best een poosje blijven zitten. Maar meestal rol je weer snel op je buik om ergens heen te kruipen, dat is toch interessanter. Vanaf vorige week draai je je kont soms zo ver dat ik denk, nu gaat hij uit zich zelf zitten, maar je zet het nog niet door. Maar ik verwacht dat dit ook niet lang meer zal duren.

Lekker zittenLaatst dachten we dat je tandjes er door zouden komen. Je was erg hangerig en zelfs wat koortsig en erg verdrietig. Ik heb je twee dagen thuis gehouden. Ook had je hele dunne poepluiers en luieruitslag. Eten ging er, behalve borstvoeding, ook niet in. Gelukkig was dit na een week weer voorbij. Maar tanden: ho maar!

Je bent nog steeds supervrolijk. Je brabbelt en kraait wat af, vooral als je merkt dat je daardoor aandacht krijgt. Want daar doe je alles voor. Meestal speel je zoet in de box, maar soms, als je te weinig aandacht krijgt, wordt je chagrijnig en ga je jengelen. Gelukkig is dat niet zo vaak.

Je eet lekker: ‘s morgens en ’s middag gepureerd fruit, tussen de middag een broodje met appelstroop of pastei en melk en ’s avonds een groentehap. Je smult er van! Alleen de diksap vind je niet lekker, maar ik vermoed dat ik even een ander smaakje moet halen want op de opvang heb je wel al diksap gedronken. Soms, als ik zelf iets maak, vind je het minder geslaagd, misschien is het dan wat te grof. Maar worteltjes, broccoli en tomaat gaan er in als koek! Je krijgt bij het opstaan en slapen gaan nog lekker de borst. Daar genieten we beiden van.

Casper in badEn je wordt een echte waterrat! In badje vind je te gek. Je zit op je kont of op handen en knieën in bad en spat alles er onder. De hele tafel en zelfs de keukenvloer is kletsnat. In het begin vond je dat water in je gezicht nog wat eng, maar dat is nu ook helemaal over.

Je daarna aankleden is een hele toer want je rolt liever op je buik dan dat je op je rug blijft liggen. Soms zijn we echt aan het worstelen! Afleiden helpt maar heel even.

Ook gaan we één keer per week naar het zwembad in Nijeveen, maar daar vertel ik je nog uitgebreid over.

En gisteren deed je weer iets nieuws: je steekt je hand op als iemand naar je zwaait! Volgens mij was je er zelf ook een beetje everbaasd over. Ik loop nu trots tegen iedereen te vertellen: mijn kind kan zwaaien! Tja, het is wel duidelijk: ik ben net zo erg als al die andere ouders, er is niets meer aan te doen….

Nou lieverd, tot zover weer een update. We zijn helemaal gek op je en genieten weer elke dag van je gekke capriolen.

Kus,
Mama

Nachtelijke avontuurtjes

dinsdag, 07 oktober 2008

GiraffeVlak voordat Casper zes maanden werd begon het:
’s nachts wakker worden.
Wij dachten dat we daar met 3 maand van af waren, maar nee hoor, meneer besloot dat hij ’s nachts toch eten wilde. Als we dat niet deden dan huilde hij steeds harder. Omdat we meteen daarna op vakantie gingen, dachten we dat het daar misschien ook wat te maken had.

Maar na de vakantie ging hij gewoon door. Geert en ik liepen al weken rond met rode ogen en wallen, we waren vreselijk moe. Soms had ik Casper gevoed en dan was ik te moe om hem weer terug te leggen. Dan sliep hij een poosje tussen onze hoofdkussens in. Maar de wetenschap dat hij bij ons lag, zorgde er dan weer voor dat ik heel licht en onrustig sliep.

Toch schijnt het normaal te zijn dat kindertjes van deze leeftijd zich ’s nachts weer melden. Het internet staat er vol mee. De juiste tip vond ik echter dichterbij. Vorige week bracht ik Casper weer naar Coby en ik vertelde dat we zo slecht sliepen. Volgens haar moesten we eens proberen om hem niet te voeden en hem te laten huilen. Alleen naar hem toe om er eventueel het speentje in te doen maar meer ook niet. Na een paar nachten doorzetten zou het dan wel stoppen.

Zo gezegd zo gedaan. De eerste nacht vond ik vreselijk. Casper was het er helemaal niet mee eens en zetten het op een brullen. Als we op z’n kamertje kwamen dan ging het nog harder. Ik lag in bed en moest me vreselijk inhouden om er niet heen te gaan, hem op te pakken en hem lekker tegen mijn borst te leggen. Wat zijn dat sterke instincten! Gelukkig was Geert er om te helpen relativeren. Wel heb ik even naast z’n bedje gezeten en eerst z’n gezichtje omvat en toen hij wat rustiger werd z’n handjes tot hij sliep. Mogelijk waren we nog vermoeider dan daarvoor.

Casper in bed

De tweede nacht hetzelfde verhaal, maar nu was ik wat meer voorbereid op wat komen zou. We zijn ook minder bij hem geweest. Toen: Haleluja! Casper heeft drie nachten doorgeslapen. Het was bijna schrikken de volgende morgen. Vrijdag op zaterdag werd hij wel weer wakker, maar hij huilde een stuk minder hard en ook niet zo lang. Nu wisselt het een beetje: eergisteren sliep hij door, vannacht huilde hij eventjes. Het lijkt dus te werken.

Het lijkt Spartaans en het is vreselijk onnatuurlijk voor je gevoel, maar laten huilen werkt op deze leeftijd dus echt. Het opvoeden is daarmee begonnen. Weer een stapje.

En? Is it me?

dinsdag, 07 oktober 2008

Onderstaande stond gisteren in een nieuwsbrief die ik regelmatig krijg. Of het klopt, ik weet het niet. Ik merk wel dat ik rust en regelmaat belangrijk vind omdat ik zie dat het Casper goed doet. Hij kijgt dus op tijd z’n hapjes en gaat meestal rond dezelfde tijd naar bed. Volgens een vast ritueel. Thee heeft hij nog niet gedronken maar gisteren wel z’n eerste liga. Die heeft hij met veel smaak en nog meer kruimels opgepeuzeld.

Het is wel zo dat Geert altijd net wat eerder klaar is voor een volgende stap dan ik. Zo besloten we samen dat Casper eerst boven en later op z’n eigen kamertje zou slapen, maar Geert is altijd degene die zegt: vandaag doen we het. Terwijl ik het vaak het liefst nog even wil uitstellen. Noem het beschermen, noem het loslaten, noem het wat je wilt…

Integer klinkt leuk, ik probeer het wel te zijn. Koppig? Vraag Geert maar, ik noem het liever “emotioneel”, haha. Ik zal eens opzoeken wat er over Geert en Casper geschreven staat. Welk teken is Casper eigenlijk?

Chinese Mama Horoscoop

Ben jij een draak van een mama? Of toch een echte rat? Wat betekent dat voor jouw manier van ‘moederen’? Raadpleeg onze Chinese Mama Horoscoop en je weet het!

Chinese horoscoop- Buffelbuffel-mama (1973 – 1974: 3 februari – 22 januari)
Anderen vinden de mama Buffel soms een tikje streng of ouderwets. Je zit nu eenmaal graag om half vier klaar met een kopje thee en een koekje. En je hecht veel waarde aan goede manieren. Een stabiele thuissituatie is voor jou erg belangrijk. Probeer je kind niet teveel te beschermen tegen de boze buitenwereld. Hij kan heus zijn eigen boontjes wel doppen!

Sterke punt: integer
Zwakke punt: koppig

Bron: mamaenzo.nl

.


WordPress