Archief voor juli 2008

Manneke Pis

zondag, 20 juli 2008

Geert mocht laatst voor z’n werk naar een “bootcamp” in Brussel, compleet met hotelovernachting. Toen hij dat vertelde riep ik vrolijk: mooi, misschien kunnen Casper en ik wel mee! Dat kon zowaar geregeld worden. Dus ik Nynke gevraagd of ze ook een dagje naar Brussel kwam. En Nynke is daar altijd wel voor in.

En zo loop ik dus samen met Nynke en Casper in de kinderwagen door Brussel. Ik weet niet hoe Caspers hersentjes al die kinderkopjes doorstaan,want jeetje wat schudt die kinderwagen. We hebben niet echt een plan en dat blijkt. We lopen een beetje rond en we zien wel. We drinken thee op een terrasje en eten tapas bij een visboer. Deze heeft een bar buiten de winkel staan met een grillplaat en een frituur en met een aantal andere Brusselaren genieten we van onze vishapjes. Aangezien ik Casper net op een bankje gevoed heb (heel discreet zegt Nynke) permitteer ik me een glaasje witte wijn.

Manneke PisUiteraard gaan we ook even langs Manneke Pis. Die verschilt niet zoveel van maat met Casper. Op dat moment krijg ik een sms-je van Tineke: hoe het is in Brussel. Ik meld dat die van Casper groter is en kort daarop krijg ik een berichtje met de vraag van wie hij dat toch kan hebben, haha!

Tegenover Manneke Pis is een leuk terrasje en jawel: zodra ons drinken er is begint het te regenen. Ik loop met een fris en een bier naar binnen om een plekje te zoeken en Nynke doet net of ze moeder is en loop met Casper naar binnen.

Als laatste gaan we eten bij een lekker Ethiopisch restaurant wat Nynke nog kent. Maar het is erg warm binnen en Casper kan niet slapen: hij huilt. Ik kijk verontschuldigend naar een stel die opkijkt wat er toch allemaal gebeurt. Dan maar eten met Casper op de arm. Nynke voert me af en toe een hapje. Het gaat op zich wel, maar uit eten is toch gemakkelijker zonder kindje.

Maar zoals Nynke zegt: Casper gedraagt zich voorde rest voorbeeldig! Ze is een trotse tante. Al met al was Caspers eerste uitstapje naar het buitenland een groot succes en erg gezellig.

Elmo vs. Noraly

donderdag, 10 juli 2008

ElmoLaatst zat ik met Casper te wachten tot Geert thuis kwam van zijn werk. En hoewel Casper nog geen TV kijkt, leek het me in een bui van bewust ouderschap, leuk om hem naar Sesamstraat te kijken. Dus ik op de grond met Casper op schoot. Hij was aardig geïnteresseerd in de bewegende beelden van dat grote ding in de kamer. Supergrover deed hem niet zoveel, maar het liedje van Elmo leek hem wel te interesseren. Samen wiegden we mee op de muziek. Daarna was de aandacht ook wel weer verdwenen. Toen Sesamstraat was afgelopen besloot ik weer met Casper verder te spelen.

Noraly ByerOndertussen kwam het zes uur journaal op. Ineens keek Casper hevig geïnteresseerd naar het scherm. Gebiologeerd staarde hij naar Noraly Byer en begon vervolgens op zijn vrolijkst te lachen. Dat ze niet terug lachte deerde hem niet, hij had contact! Tot zover dus mijn educatieve poging. Geef je ze speelgoed dan willen ze de verpakking, geef je ze een educatief programma, dan willen ze gewoon een pratend hoofd. Je kan het zo mooi bedenken, het blijft verrassend met zo’n kleintje…

Slaap kindje slaap…

woensdag, 09 juli 2008

Zie hier Casper’s jongste aanwinst: een nieuw ledikantje van oma:

Caspers’ nieuwe ledikantje

Toen ik zwanger was heb ik markplaats helemaal afgesneupt op zoek naar leuke meubeltjes voor de kinderkamer. Zonder resultaat. Ik werd er benauwd van. Ik had serieus last van kinderkamerstress. Ik wilde meubeltjes hebben die bij het huis pasten, een tikje nostalgisch maar wel fris.

De oplossing leek dichter bij: ik vond tweede kerstdag een kastje op de rommelmarkt in Leeuwarden. Deze heb ik helemaal opgeknapt: hogere poten er onder, groter blad er op gemaakt, zijpanele er tegen om de diepte van het blad te compernseren, alles schuren, verven en andere grepen er op. Het resultaat was verbluffend. Onze buren bleken een grenen meidenkastje over te hebben. Deze heb ik ook geschilderd en er dezelfde grepen op gezet.

Meubeltjes voor de kinderkamer

In de kringloopwinkel vond ik een schattig ledikantje. Deze was wel beschadigd, maar ook die zou ik wel opknappen en schilderen. Daar ben ik echter niet aan toe gekomen. Dat maakte ook niet zo veel uit omdat Casper de eerste tijd toch in een wiegje zou slapen.

Tineke wilde ook graag iets geven voor Casper. Lia had een box gekregen, maar deze kregen wij weer van Lia. Van Carel en Janny kregen we een Stokke stoel en rode loopauto. We konden verder niet zo veel bedenken. Toen opperde ze een ledikantje. En ik dacht: eigenlijk ben ik ook gek dat ik die wil opknappen als ik een nieuwe kan krijgen. Ik was wel even uitgeklust.

Maar een leuk ledikantje vinden viel niet mee. De meesten vond ik niet mooi: te massief en van MDF. En ik wilde er wel eentje die minstens zo mooi of mooier is dan mijn “opknappertje”. Uiteindelijk vonden we er 1 van smeedijzer bij Babyshop Jeanette, hier in Meppel. Omdat hij van metaal is, is hij minder massief dan de andere bedjes. We konden hem meteen meenemen. Thuis hebben we hem in elkaar gezet en hij staat prachtig op Casper’s kamertje. Ik heb een rood en een blauw dekentje en 2 stofjes gekocht op de markt (rood met witte stipjes en lichtblauw met witte stipjes). Hier ga ik lakentjes van naaien (help).

Nu slaapt Casper ‘s nacht nog lekker bij ons. Ik vind het nog te fijn om hem bij ons te hebben en het is ‘s morgens erg gemakkelijk met voeden. Maar hij heeft al een paar keer zijn ochtend dutje in zijn nieuwe bed gedaan. Het is wel een heel klein mannetje in een groot bed. Maar op die manier kan ik wel op onze slaapkamer zonder hem wakker te maken. En zo kunnen we er beiden vast aan wennen. En de mobiel met spookjes, die er boven hangt, vindt hij prachtig.

Een klein mannetje in een groot bed

Beschuit met muisjes (2x!)

dinsdag, 08 juli 2008

Even in het kader van de leuke berichten:

Beschuit met muisjesHans en Jacqueline verwachten medio november hun eerste kindje! Het was nog even spannend, want Jacqueline had in het begin wat last van kramp enzo… En aangezien ze deze pagina’s haast beter kent dan mij had ze me daar over gebeld. Maar ja, in die eerste weken kan het nog alle kanten op, dus ik kon niet super veel meer zeggen dan: heb ik ook gehad en vol houden. Wel heeft ze toen meteen de verloskundige gebeld.

Maar….het gaat goed en ze hebben net hun 20-weken echo gehad! Ik moet haar snel even bellen daar over. Laatst zijn we bij ze langs geweest vanwege Jaqueline’s verjaardag. Je kan het al aardig zien en het staat haar goed. Omdat ik het zelf ook heb meegemaakt vind ik het extra leuk. Ik zie Hans al helemaal voor me als vader, dat doet hij straks geweldig. Denk aan Kluun: meeveren of plat gaan liggen…

De 14 weken echo van Henk en MiekeEn….. eindelijk kan en mag ik het roepen: ik word (weer) tante!!!!! Mieke is zwanger… Deze foto is het bewijs.
Begin mei kreeg ik een sms-je: 3 maal is scheepsrecht? En jawel: de test was positief! Ik was super blij. Wel had ze af en toe pijn en bloedverlies, maar ze had goede moed.

Zondag 11 mei echter, op moederdag, was het mis. Hevige bloeding. Ze zijn wel langs geweest en de hele familie was hier (opa’s en oma’s kwamen terug uit Ierland). Dat was dus een beetje een vreemde, dubbele dag.

Een week later (of zo) belde Mieke. Ze waren naar de gyneacoloog geweest om te bespreken hoe en wat. Ze deden een inwendige echo om te kijken of alles verder in orde was en wat denk je: ze vonden een hartje! Dus toch. De gyneacoloog had er ook geen goede verklaring voor.

Maar wat maakt het uit, het belangrijkste is dat ze nog steeds zwanger was! Ik was door het dolle heen toen ik dat hoorde. Iedereen zegt: het was vast een tweeling geweest. Wie zal het zeggen.

Ik heb het nog een poosje (een beetje) geheim gehouden, maar vorige week was ze 14 weken zwanger en de echo zag er goed uit. Dus ik maak het lekker wereldkundig. Ik geef lekker toe aan speculaties: het wordt een meisje en ik heb ook al namen geraden (maar dat zeg ik nog niet, ik schrijf het op een briefje). Mieke is 2 januari uitgerekend.

Leuk dus, die bolle buiken. Gelukkig gaat het met beiden goed.
Als jullie dit lezen: geniet, eet chocolade en laat je verwennen! Die hormonen horen er bij, zie er de humor maar van in en kijk lekker een zoete film en huil om the happy ending. Laat je niet gek maken en voor je het weet ligt er een klein hummeltje in je armen. En neem maar van mij aan, dat is echt echt waar het mooiste wat er is!

Stoute oortjes!

dinsdag, 08 juli 2008

CasperVanmorgen maar weer even naar de huisarts geweest. Het blijft lastig met die oortjes. Zondag- en gisteravond moest hij iedere keer huilen als we hem in zijn bedje legden. Dan komt er druk op zijn oortjes en dat doet zeer… Na een zetpilletje en een hele poos bij ons houden en troosten valt hij dan uiteindelijk wel weer in slaap. Volgens de dokter zijn de trommelvliezen inderdaad nog wat rood en zit er vocht achter. Ze kunnen alleen niet zoveel doen. We gaan 4 keer per dag neusspray geven en ik kijk nog even bij VSM voor een middeltje tegen verkoudheid. En verder wachten we maar af. Zolang hij niet echt ziek is of verhoging heeft is er niet veel meer aan te doen. Zucht…

Consultatiebureau

dinsdag, 08 juli 2008

InentingAfgelopen donderdag (3 juli) zijn we weer naar het consultatiebureau geweest, dit keer was Geert ook mee…. Zijn groei gaat goed. De lijn loopt ietsjes vlak, maar zo gaat dat met borstvoeding, op en neer. Wel hebben we het een hele poos gehad over het feit dat Casper soms nog steeds moeilijk doet met de voeding. Is het vanwege zijn oortjes? Heeft hij krampjes? We komen er niet uit. Hoewel Casper nu pas over 2 maand weer hoeft spreken we toch nog een keertje extra af over een maand om te wegen en te kijken hoe het gaat met de borstvoeding. Tenslotte nog 2 prikken, in elke dij 1. Casper huilt (zou ik ook doen), maar is gelukkig redelijk gemakkelijk te troosten. Hij heeft daarna ook geen last van zijn prikjes.

Nine is al 6

woensdag, 02 juli 2008

Nine met Casper24 juni is Nine zes jaar geworden. Dat was op een zondag. Wij zijn er ‘smorgens heen gegaan. Ik had 3 cadeautjes gekocht waaronder een paardendressuur thema van Play Mobile. Dikke bingo!

En natuurlijk vond ze het erg leuk om Casper weer te zien. Zoals je hier op de foto ziet is ze al aardig deskundig met kleine kindjes. Dat komt volgens eigen zeggen door haar halfbroertje. Ze hebben in ieder geval samen even gespeeld.

Klaaske kwam ook en zo werd het een gezellige familiebijeenkomst. Totdat we “snel” weer naar huis moesten omdat Geert de Formule 1 moest kijken (tja)…

Foto’s van Nine’s verjaardag kun je hier bekijken >>


WordPress