Archief voor augustus 2007

Het is een…..

donderdag, 30 augustus 2007

Jongen - meisjeEven voor alle duidelijkheid: we weten niet of ik een jongetje of meisje krijg en we willen het ook niet weten. Er is al zoveel bekend en dit lijkt ons een leuke verrassing. Mochten we er toch perongelijk achter komen, dan laten we het vast wel weten. Als je het per ongeluk ziet moet het haast wel een jongetje zijn, toch? Als ik het over het kindje heb zeg ik al snel ie of hij. Ik kan het moeilijk “het” noemen. Hmm, misschien ook wel, ik doe het nu zelf ook net…Ook beginnen er zo langzamerhand wat bijnamen te ontstaan: gup, uk, popje, kleine, floppie, kruimel… Misschien moeten we er maar eentje kiezen, want zolangzamerhand begint het toch wel reëler te worden en een voorlopige naam is misschien wel handig. Eens op letten of Geert al een naam heeft. Iemand nog voorkeur of suggesties?

Nou ja, ik merk in ieder geval dat er hier en daar al gespeculeerd wordt over het geslacht:

-De kleur van dit weblog is blauw…..

-Via Skype:

- Hilda zegt: Was heel grappig, toen ik lachte begon het hartje in 1 keer sneller te kloppen. De vk zei omdat ie nu wakker was geworden
– Rogier zegt:  hoor ik ‘ ie’ ??
– Hilda zegt:  ie?
– Rogier zegt:  omdat ie nu wakker…
– Hilda zegt: omdat we niet weten wat het is
– Rogier zegt:  haha
– Rogier zegt:  ok

– De Chinese conceptiekalender (zie hieronder, bedankt Nynke).

Chinese conceptiekalender

Lowlands, here we come!

woensdag, 29 augustus 2007

LowlandsWe gaan naar Lowlands toe, we gaan naar Lowlands toe! Jee, aan het eind van onze vakantie pikken we nog “even” een weekendje Lowlands mee. Bij de Gamma hadden ze voor zeer weinig hele handige rugzakken, met veel vakken en riempjes. Met als gevolg dat we donderdagochtend volledig bepakt en bezakt klaar staan met onze overvolle rugzakken.

Onze aankoop van het jaar: een werptentje: een tent die -zodra deze uit de schijfvormige tentzak komt- binnen een paar seconden uit zichzelf staat. Ideaal! Simone staat om 12 uur voor onze deur om te lunchen en samen vertrekken we kort na de lunch naar Biddinghuizen.

entreeEenmaal aangekomen (half uurtje file voor de camping) blijkt dat ze de poorten (in plaats van om 18 uur) nu al open gegooid hebben en dat we langzaam maar zeker al het terrein op schuifelen. We zoeken de achterste camping op: lekker dicht bij het festivalterrein, maar ver genoeg van de 24-uurs/beuk tent. We hebben voor de verandering alle ruimte om ons tentje op te zetten, olé!

Eenmaal opgezet blijkt het o zo “handige” werptentje schattig maar toch wel erg klein. Onze slaapmatjes krullen bij de punten en daarmee is ons tentje eigenlijk ook vol. Gelukkig mogen onze tassen in Simone’s riante koepeltent. Al snel komen Nynke, Rogier, Charlotte en later Mario er ook bij. Het feest kan beginnen!

3 dagen lang staat alles in het teken van feest, muziek en mensen. Het is weer een geweldig festival. Vrijdag hebben we af en toe nog een bui, maar voor de rest is het droog en zonnig! Mijn gebedjes zijn verhoord (waarvoor dank). Er zijn dit jaar naar mijn gevoel wat minder grote namen, maar dat is juist wel leuk vind ik. Ik heb veel gezien (vooral met Nynke) en erg genoten.

Het is vreemd om het hele festival nuchter te blijven. Ik zie veel mensen er lustig op los drinken en blowen. Geen traditionele cocktail voor mij om het festival te beginnen. Maar ik ben zen en ga er lekker van genieten. Ik merk dat instelling belangrijker is dan genotsmiddelen. Ik swing lekker mee en hou het allemaal prima vol.

Het enige wat ik er van merk is dat ik aan het eind van de dag een beetje bandenpijn heb. Het voelt als spierpijn in mijn baarmoeder. Maar het is niet al te erg en ik maak me dus geen zorgen. ’s nachts doe ik mijn oordopjes in en kruip lekker tegen mijn altijd-warme-Geert aan. Een nachtelijke regenbui laat zien dat ons minitentje redelijk waterdicht is (zolang je het doek maar niet aanraakt).

Er is weer van alles te eten, van patat tot Thaise maaltijden. Ik heb zelfs twee keer sushi gehad! Ze hadden namelijk ook setjes zonder rauwe vis! Ik heb wel veel minder behoefte dan anders aan vette hap en eet me helemaal te pletter aan verse vruchtensappen en fruitsalades. Lekker… En natuurlijk pannenkoek met spek en stroop.

VestjeIn één van de marktstandjes vind ik vesten in alle maten; ook hele kleintjes. Wat zijn die grappig zeg! Vrolijk gebreide blokjes met een puntcapuchon en kwastjes. Ik ben verkocht. Om te vieren dat het eerste trimester voorbij is koop ik op Lowlands mijn eerste kledingstuk voor mijn nog te komen kindje. De gup zal het vestje pas aan kunnen als het tussen de 1 en 2 jaar is, maar het is zo schattig!

Nynke en Charlotte blijven er bij dat het een meisje wordt en dat ze Rosé gaat heten. Er wordt flink op geproost (met meegesmokkelde rosé uiteraard). Een jongen wordt dan voor de zekerheid Duveltje. Ze vinden zelfs een baby T-shitje met “Duveltje” er op. het wordt stiekem gekocht maar binnen 15 minuten ook weer verloren. Hè… Je moet weten dat Nynke constant van alles kwijt is dit jaar. Ik heb haar wel 3 keer van een nieuw programmaboekje voorzien.

Na drie dagen zit het er weer op. Maandagochtend pakken we ons boeltje weer op. het hele veld ligt bezaaid met overgebleven tentjes, partytenten en andere troep. geert scoort een nieuwe zak voor ons grondzeil en een opwindbare lamp/radio (met kapot zwenk-hengsel). We droppen Mario in Zwolle en Simone op het station van Meppel. Op de bank vallen we meteen in slaap. Hoezo lekker uitgerust van vakantie?

Cadeautjes van oom en tante (voor Henk…)

woensdag, 29 augustus 2007

Laatst kreeg ik van Henk op m’n flikker omdat ik niet wekelijks in mijn logboek schrijf. Hij kijkt dus dagelijks op internet, haha! Ook stonden zij er nog helemaal niet in! Nu had ik al willen schrijven over mijn eerst oom- en tante cadeautjes dus: Henk, deze is voor jou!

SpookjeVlak voor onze vakantie zijn we nog naar Henk en Mieke geweest om Henk zijn verjaardag te vieren. We hebben lekker de hele avond in de tuin gezeten en natuurlijk had Henk de barbecue aan. Het was erg gezellig. Carel en Janny waren er, Arne, Lon, Sjoerd en Hans en Jaqueline ook.

Speelgoed tasOp een gegeven moment moest ik even met Mieke mee naar boven om “iets te bekijken”. Bleek dat ze 2 cadeautjes voor me had. Eerst een klein cadeautje. “Ze zijn er ook wel in andere hele leuke kleurtjes maar deze deed me ergens aan denken…” Spannend!

Het was een babyknuffeltje en het leek op –jawel- een spookje. Hartstikke goed. Het tweede cadeautje was een speelgoedzak die je aan de box kan hangen. Op die manier kun je het speelgoed makkelijk opbergen. Ik ben er hartstikke blij mee! Echt ontzettend lief!

Het blijkt dat Henk en Mieke echt heel erg blij voor me zijn. Ze vinden het ook een leuk idee dat ze oom en tante worden. Nu is Henk natuurlijk alang oom vanaf zijn kant, maar voor Mieke is het toch wel leuk dak dat onze kant nu ook eens aan de beurt is. Henk heeft al een paar keer aangeboden op te passen! Nog heeel even wachten, Henk. Ik kan niet wachten totdat Mieke ook weer zwanger is, dan kan ik ook voor haar iets leuks halen en met haar meegenieten…

Haartjes, zuigen en schoppen (15 wkn)

dinsdag, 28 augustus 2007

15 wekenHaargroei.
Tegen het einde van de week zal het haarpatroon op je baby’s schedel zijn bepaald en zal dit de rest van zijn leven niet meer veranderen. Misschien zijn er al een paar haartjes tevoorschijn gekomen, maar meestal moet je hiervoor nog een paar weken wachten. Geen garantie dus dat je baby ter wereld komt met een volle bos haar. Sommige baby’s blijven zelfs kaal tot een aantal maanden na de geboorte. Er komen ook zeer fijne, zachte haartjes over het hele lichaam van de foetus (lanugo). Deze donshaartjes, die het gevoelige huidje tegen het vruchtwater beschermen, verdwijnen meestal vlak voor of na de geboorte.

Dun huidje.
Onder het donshaar bevindt zich een dunne huidlaag, waardoor je de bloedvaten kunt zien waar inmiddels bloed doorheen stroomt. De mond ontwikkelt zich verder (misschien is je kleine nu zelfs aan het duimen) en gezichtsbewegingen komen regelmatig voor.

Meten.
Als je een kijkje kon nemen binnen in je baarmoeder, dan zou je een piepkleine foetus zien die tussen 50 en 70 gram weegt en 10 tot 11 cm lang is van kruin tot romp. De foetus is nu zo groot als een sinaasappel.

Zachte aanraking.
Op dit zijaanzicht is te zien dat een hand naar het gezicht toegaat. De foetus begint in een vroeg stadium op zijn handje of vingers te zuigen. Hij kan ook schoppen, hoewel mama daar waarschijnlijk niets van voelt.

Een grapefruit? (14 wkn)

dinsdag, 21 augustus 2007

14 wekenJe bent nu op één derde van je zwangerschap. De gemiddelde zwangerschap duurt 266 dagen, of 280 dagen gerekend vanaf de eerste dag van je laatste periode.

Je baarmoeder blijft groeien. Hetis nu ongeveer zo groot als een grapefruit. De baarmoeder drukt misschien op je blaas dit is een irritant gevoel en zorgt dat je vaker wilt plassen. Ongeboren baby’s drukken op de blaas en de buikspieren.

Wat gaat het snel… je baby is nu al negen centimeter en weegt al zestig gram. De baby oefent zijn spieren nu volop. Hij beweegt zachtjes. Af en toe doet hij zijn mondje open. Op een hele subtiele manier leert hij nu al te slikken en te zuigen. Hij kan zijn vingers en tenen nu vrijuit bewegen, want de zwemvliesjes ertussen zijn verdwenen: weldra verschijnen daar de nageltjes.Zelfs zijn stembanden zijn klaar, al heeft hij daar nu nog niets aan.

Bonjour!

zaterdag, 11 augustus 2007

Op het moment van schrijven zit ik voor mijn tentje in Zuid-Frankrijk. Ik zit op een camping bij Narbonne-plage aan de Cote d’Azur een beetje richting Perpignan. Het is hier heeeerlijk! Het schijnt de enige plek in Frankrijk te zijn waar het echt mooi weer is en na een regenachtige heenreis werd het hier mooi weer na de eerste nacht hier. Het is hier warm droog en zonnig, hoewel soms wat winderig, maar daar laten we ons niet door kisten!

Tentje in Frankrijk

Omdat we onze vakantie wilden combineren met het begin van de verbouwing van de bovenverdieping (lees kinder- en logeerkamer) en we over een week op Lowlands zitten hebben we besloten een dag of acht weg te gaan. En hoewel het veel korter is dan onze gebruikelijke drie weken geniet ik volop.

We zijn ons er erg bewust van dat dit wel eens de laatste keer kan zijn dat we op deze manier op vakantie gaan. Hoe gaat dat in de toekomst? Kan je met een kleintje nog wel grote afstanden afleggen? We moeten dan ook een grotere tent hebben! Vooral Geert vreest voor zijn broodnodige vakantie.

Vorig jaar stonden we in Italië naast een stel met een baby’tje van nog geen jaar. Dat leek prima te gaan. Ze hadden een klein zwembadje en zaten overdag lekker op een picknick kleedje met de kleine om te pannenkoeken. Het kan dus wel. Dat geeft de mens weer hoop.

sprinkhaantjeWe zullen het wel meemaken. Vooralsnog geniet ik nog van mijn “laatste vrije vakantie”. Wat mis ik deze week een lekker wijntje ’s avonds voor mijn tentje met een lekker kaasje (geen au lait cru, wat de keuze al aardig minder maakt….) of tijdens het koken en eten.
Nu neem ik nog een lekker, fruitig vruchtensapje met een soepele afdronk. Salut!

12 weken, de magische grens!

dinsdag, 07 augustus 2007

12 wekenSpierontwikkelingen in de baby’s armen en benen betekenen veel meer beweging, maar je zult het nog steeds niet voelen. De lengte van de baby neemt nu sneller toe. Het is nu ongeveer 60 gram en 7,5 centimeter lang.

Je baby ontwikkelt nu zijn stembanden en zijn gezichtje wordt nog mooier. Je baby begint met de dag meer op een geboren baby te lijken. Hij heeft zijn oogjes dag en nacht dicht. Achter zijn oogleden verschijnt een donkere vlek. Dit wordt later de pupil. De ogen blijven tot de zevende maand gesloten om de delicate oogzenuwen te beschermen. De hersens zijn volledig gevormd en het kind kan pijn voelen. Het kan nu zelfs duimzuigen!

Je kan je op dit punt emotioneel en verdrietig voelen. Dit is normaal, en het het gevolg van het toenemende hormoonniveau in je lichaam. Als je je nog steeds moe en misselijk voelt, troost je dan met de gedachte dat het binnenkort waarschijnlijk over zal zijn. Nog heel even en je bereikt het tweede trimester van je zwangerschap, de periode waarin de meeste vrouwen zich fantastisch voelen! Het hebben van een miskraam is nu minder waarschijnlijk. Als je je zorgen hebt gemaakt over het verliezen van de baby kun je nu meer ontspannen en uitkijken naar de rest van je zwangerschap.

Je lichaam produceert in deze periode bijna de helft meer bloed dan gewoonlijk. Een deel wordt gebruikt voor het transporteren van voedingsstoffen naar de placenta en het afvoeren van afvalstoffen van je baby. Dankzij deze extra hoeveelheid bloed wordt de doorbloeding van je hele lichaam beter. Hierdoor kan het zijn dat je in deze periode meer kleur in je gezicht hebt, dat je haar dikker en voller wordt, en je nagels steviger.

in de hand gemeten

als het goed is, is dit redelijk op ware grootte…


WordPress